Wonen op grote hoogte in Den Haag

Den Haag is een stad die van oorsprong gebouwd is bovenop de duinen. Net buiten de stad bevinden zich dan ook de mooiste natuurgebieden. U kunt niet alleen heerlijk fietsen of wandelen in de duinen bij Kijkduin en Scheveningen, maar ook in het duingebied Meijendel tussen Den Haag en Wassenaar.  De Hofstad, Den Haag, heeft vele prachtige, historische pleinen.

Het Binnenhof

Het Binnenhof is al eeuwenlang het politieke hart van Nederland. De gebouwen rond het Binnenhof, zoals de Ridderzaal, de Eerste en de Tweede Kamer en het Torentje van de minister-president zijn zeker een bezoek waard.

Het Buitenhof

Het Buitenhof ligt naast het Binnenhof en is een heerlijke plek om iets te eten of te drinken. 's Zomers kunt u hier op het terras van een van de vele cafés zitten. Er is ook een bioscoop, voor als u zin hebt in een film.

Het Plein

Ook het Plein ligt naast het Binnenhof, maar dan aan de andere kant. Dit historische plein is omringd door imposante gebouwen, en overdag kunt u er terecht in de vele lunchrooms en restaurants. 's Nachts veranderen deze zelfde plekken echter in cafés en clubs. Het Plein is een van de belangrijkste uitgaansplekken van Den Haag.

De Plaats

De Plaats is een van de kleinere pleinen van Den Haag. Het is gelegen tegenover de Hofvijver en is biedt een mix van restaurants, lunchrooms en winkels. Op dit plein voltrokken zich vele historische gebeurtenissen vanwege zijn ligging, pal naast de Gevangenpoort.

Het Lange Voorhout

Op het Lange Voorhout kunt u het hele jaar door vele fantastische foto's maken. De meest karakteristieke elementen zijn de lindebomen, het majestueuze Hotel Des Indes en het voormalig koninklijk paleis, waar tegenwoordig de Eschercollectie tentoon wordt gesteld. In de lente wordt het plein opgefleurd door duizenden felgekleurde krokussen.

De Grote Markt

Door de eeuwen heen is het marktplein van Den Haag veranderd in een groot openluchtcafé omringd door bars en clubs. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat vindt u hier mensen die het naar hun zin hebben. 's Zomers worden op de Grote Markt vaak muzikale evenementen georganiseerd.

Architectuur in Den Haag

Vanwege de (politieke) geschiedenis van Den Haag zijn er talloze historische gebouwen, paleizen, pleinen en parken te vinden. Het strand van Scheveningen heeft zijn eigen unieke karakter met als belangrijkste eyecatchers de Scheveningse pier en het Kurhaus.

De winkelcentra bevinden zich in het centrum rondom de Grote Marktstraat. Meer winkels vindt u aan de Spuistraat, de Venestraat en de Hoogstraat. Zorg er bij een wandeling door deze straten voor dat u de aangename sfeer van Haagsche Bluf en de Passage niet mist. De laatste is het mooiste en oudste overdekte winkelcentrum van Nederland.

Stijlvolle modeboetiekjes

De Denneweg en de Frederiksstraat bieden een geweldige mix van haute couture, vriendelijke boetiekjes en trendy fashion-winkels. Het is ook een heerlijek plek om te ontspannen na urenlang shoppen, hier zitten namelijk de beste lunchrooms en restaurants van Den Haag.

Ook de straat Noordeinde verdient wat speciale aandacht. Wat het mist aan trendyness, maakt het goed met kunst. Deze straat heeft de hoogste 'kunstdichtheid' van Nederland en zit stampvol met galerieën en antiekzaken.

De wijken van Den Haag

Neem voor u Den Haag verlaat in ieder geval de tijd om een wandeling door het Hofkwartier te maken. De kleine steegjes zitten vol met winkels, boetiekjes, kappers, restaurants, cafés, bars, antiekwinkeltjes, designwinkels en vele andere verrassingen.

Een verrassing van een heel andere soort is Chinatown. Oosterse winkels, Aziatische supermarkten, Chinese restaurants en alles wat u zou verwachten in China vindt u hier in hartje Den Haag.

Er is nog een winkelstraat, de Frederik Hendriklaan, die wat dichter bij het strand ligt. Het is een hele lange straat die naast geweldige winkels en boetiekjes ook een breed aanbod aan delicatessen aanbiedt.

De winkelcentra bevinden zich in het centrum rondom de Grote Marktstraat. Meer winkels vindt u aan de Spuistraat, de Venestraat en de Hoogstraat. Zorg er bij een wandeling door deze straten voor dat u de aangename sfeer van Haagsche Bluf en de Passage niet mist. De laatste is het mooiste en oudste overdekte winkelcentrum van Nederland.